LapTop - a pápai PSG diáklapja

A pápai PSG diáklapjának, a LapTop-nak a blogja ez :)

Utolsó kommentek

  • terelzoli: Sejj! Látom a problémák nem kicsik. (És ezzel most nem az előző kommentpárbajra gondolok.) A felem... (2010.08.26. 20:12) Új év, új Laptop!
  • nyufinyuszi: Ez nem fétis, csak tény. Mindenkinek van véleménye. Te megoszthatod velünk ha akarod, és mi szíves... (2010.06.23. 16:44) Új év, új Laptop!
  • Laxus: Szerkesztőségi-látogatás fétisetek van, vagy mi? =D De jól van, majd erősen fogok figyelni a refo... (2010.06.22. 18:13) Új év, új Laptop!
  • nyufinyuszika: Sziasztok! Gondoltam ha már figyelemmel kísérem a kis eszmecseréteket, a felgyülemlett gondolatok... (2010.06.22. 16:40) Új év, új Laptop!
  • Laxus: "Ilyen érdektelenséggel nem lehet külső véleményeket gyűjteni... " Ahogy már mondtam, itt az inte... (2010.06.19. 17:44) Új év, új Laptop!
  • Utolsó 20

OLVASÓI LEVÉL A 10.A OSZTÁLYTÓL

2009.01.29. 19:25 :: psglaptop

Ez úton szeretnénk válaszolni a LapTop novemberi számában megjelent, névtelen olvasói levélre. Az osztályunk teljesen egyedül készült fel a műsorra és próbáltuk a maximumot kihozni magunkból. A vélemények ugyan tényleg megoszlanak, de mi csak pozitívumokat kaptunk (idáig…). Azt viszont nehezünkre esne szó nélkül hagyni, hogyha valaki levelet ír az újságnak, akkor a nevét miért nem vállalja?! A cikkben elhangzottakkal több esetben sem értünk egyet! Például: „A már ismert szöveget…”, a szöveget mi magunk állítottuk össze, így a hallgatók ezt nem ismerhették. Gratulálunk tehát a levél írójának, hogy műsorunk szövegét már ismerte. (…nagyon ügyes…Pff.) Illetve megcáfolnánk a cikkben említett beszédhibánkat, gondolhatjuk, hogy a LapTop szerkesztőség tagjai és az olvasói levél írója bizonyára jól ismeri osztályunk képességeit, de ez nem így van, úgyhogy köszönjük a feltételezést.

10.A


 

Tisztelt 10.A!

A 2008. év novemberi LapTop számban megjelent „Méltóbb ünnepet!” című cikkel kapcsolatos visszajelzésetekre válaszolnék.
A cikket Véber Ákos, 10.A osztályos szerkesztőségi tagunk írta, aki az én személyes kritikám, olvasói levelem is belefoglalta a rovatba. Az első pontotokban ezt emeltétek ki, hogy miért nem tettem közzé a nevem. Aki megkérdezte az olvasói levél írójának a nevét, meg is tudta, hisz nem volt ez titok, de mégis, hogy nézett volna ki egy cikk a közepén és a végén is aláírással ellátva? A másik probléma „a már ismert szöveg” kijelentés. Természetesen nem szó szerint ismertem a szöveget, de évről évre ugyanezt a sablont hallom, látom nemcsak az iskolánkban, hanem a médiában is. Épp ez volt az egyik szempontom a műsorotokkal kapcsolatban, hogy ez is ebbe a keretbe volt belefoglalva. A következő probléma a „beszédhiba” szó használata. Ha figyelmesen elolvassátok az olvasói levelem, akkor észreveszitek, hogy az valahogy így hangzott: -Ha esetleg az osztály valamely tagja ilyen jellegű betegségben szenved, akkor ez nem róható fel hibának, de mivel most a válaszotokban azt írtátok, hogy egyik osztálytársnak sincs efféle gondja, ezért ezt is a hibapontok közé lehetne tenni. Persze most is azt mondom, hogy vannak nyelvbotlások, ami megengedhető! Ha jól tudom más problémátok nem volt, ezért nem is húzom tovább a szót, szerintem az ügyet tisztáztuk.
A véleményem kizárólag építő kritikának szántam és nem azért, hogy bárki képességeit a porba döngöljem, de egy iskolaújságban mégis csak arra számítson az ember, hogy nem lehet mindent csak fényezni, minket a jobbító szándék vezérel.

Jabronka Richárd
főszerkesztő-helyettes

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://psglaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr65910869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudjátokki 2010.01.10. 20:24:05

Ilyen felháborító arcátlanságra még senki nem vetemedett nálunk. Egy vezértábornagy és egy tábornok kijelenti, hogy ők jobb vezetők lennének, mint a Führer, a mi egyetlen Führerünk.
süti beállítások módosítása