LapTop - a pápai PSG diáklapja

A pápai PSG diáklapjának, a LapTop-nak a blogja ez :)

Utolsó kommentek

  • terelzoli: Sejj! Látom a problémák nem kicsik. (És ezzel most nem az előző kommentpárbajra gondolok.) A felem... (2010.08.26. 20:12) Új év, új Laptop!
  • nyufinyuszi: Ez nem fétis, csak tény. Mindenkinek van véleménye. Te megoszthatod velünk ha akarod, és mi szíves... (2010.06.23. 16:44) Új év, új Laptop!
  • Laxus: Szerkesztőségi-látogatás fétisetek van, vagy mi? =D De jól van, majd erősen fogok figyelni a refo... (2010.06.22. 18:13) Új év, új Laptop!
  • nyufinyuszika: Sziasztok! Gondoltam ha már figyelemmel kísérem a kis eszmecseréteket, a felgyülemlett gondolatok... (2010.06.22. 16:40) Új év, új Laptop!
  • Laxus: "Ilyen érdektelenséggel nem lehet külső véleményeket gyűjteni... " Ahogy már mondtam, itt az inte... (2010.06.19. 17:44) Új év, új Laptop!
  • Utolsó 20

eLeMeS LapTop - Lehet Más a Suliújság! Újratöltve!

2010.09.02. 19:18 :: psglaptop

 Sziasztok!

Tavaly ígéretet tettünk, hogy megreformáljuk az újságot. Most itt olvashatjátok a közeljövőben megvalósítandó terveinket, módosításainkat:

 

 

- A feladatokat úgy osztjuk el, hogy ne háruljon túl sok egy személyre, de azt lelkiismeretesen lássa el! Volt főszerkesztőnk, Link Tamás, egy webes felületet hozott létre, amely a PHP programozásinyelvre épül, és lehetővé teszi, hogy a cikkeket a szerkesztőségi tagok saját felhasználónevükkel és jelszavukkal feltölthessék. Ezzel a megoldással kiküszöböljük, hogy a PC-re mentett cikkek elvesszenek, a javítatlan jelenjen meg az újságban, és, hogy egyéb gyakran megeső problémával találjuk szembe magunkat. A felület Csarmasz Ágnes tanárnő számára is lehetőséget biztosít azírások elérésére, javítására, illetve a javított verzió újbóli feltöltésére.

 

- A tartalmi elemek megváltoztatása is nagyon fontos lépcsője az újításunknak. Több kritikát kaptunk az előző években a pongyola rendezvényleírásokkal, illetve a túlzottan hivatalos hangvételű cikkekkel kapcsolatban. Úgy gondoltuk, hogy az iskolai rendezvényekről, amelyeken mindenki részt vesz, néhány mondatos beszámolóval tudósítunk, és az ehhez hasonló, unalmasabb írásokat egy oldalra helyezzük a hírmorzsával. 

 

- Számos új, egyedi rovattal töltjük fel az újság nagy részét. Ilyen lesz többek között az „Így írunk mi” rovat, amelybe a diákok, vagy akár a tanárok is küldhetnek be verseket, esetleg rövidebb novellákat. A szimpla megjelenésen kívül néhány mondatos értékelést is kapnak műveikre egy öttagú szakmai bizottságtól, amelynek tagjai:

 

- Papp Für János, hajdúböszörményi, három kötettel rendelkező költő, a Poet.hu szakmai konzulense.

- Kormányos Sándor, szegedi, szintén három kötettel rendelkező költő.

- Gál János, miskolci költő, a Poet.hu vers moderátora.

- Jagos István, szegedi költő, a Dél Alföldi Művészeti Kör alapítója. 

- Kovács Ágnes, szegedi magyartanár, költő, szintén a DÉEMKÁ alapítója. 

 

  Szeretnénk egy pályázatfigyelőt is az újságba, amely informálja a diákokat a nekik szóló pályázatokról, röviden ismerteti azokat.

  A színházkritika egy remek dolog, de nem érdekli a diákságot, ezért helyette a bérletes előadások után a darabban játszott színészekkel, esetleg a rendezővel készítünk exkluzív riportot.

 Az iskolát érintő kérdésekről egy „Mi a véleményed?” rovat indul, ahol egy tanárt, egy diákot és egy iskolai dolgozót kérdezünk meg egy adott témáról. 

  Ezen kívül vélhetően az eddigi legolcsóbban fizethettek elő az újságra. Az egyszeri megvásárlása is jóval kevesebbe kerül majd. 

Csatlakozz hozzánk, írj véleményt, mondj ötleteket, kritikákat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: laptop petőfi reform pápa forradalom papa iskolaújság psg újítások elemes laptop

A bejegyzés trackback címe:

https://psglaptop.blog.hu/api/trackback/id/tr512267364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása